Miami napravio veliki korak ka NBA finalu

Poraz Indiane

Miami napravio veliki korak ka NBA finalu

Ekipa Miami Heata napravila je sinoć veliki korak ka NBA finalu. Aktuelni prvaci su slavili na gostovanju kod Indiana Pacersa sa 114:96 te sada vode sa 2:1 u seriji.

Heat su do pobjede nosili LeBron James sa 22 poena i četiri skoka i Dwyane Wade sa 18 poena i osam asistencija. Odličan učinak imao je i ostatak početne petorke - Haslem je ubacio 17, Bosh 15, a Chalmers 14 poena.

Najefikasniji kod Indiane bio je David West sa 21 poenom i 10 skokova. Roy Hibbert je dodao 20 poena i 17 skokova, a solidnu partiju je odigrao i George Hill koji je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.