Miami pomeo Bobcatse

NBA liga, doigravanje

Miami pomeo Bobcatse

Edmir Škorić

Košarkaši Miami Heata pomeli su Charlotte Bobcatse u prvoj rundi doigravanja sa 4:0.

Miami je u prethodnoj noći ostvario četvrtu pobjedu nad Bobcatsima. LeBron James je predvodio Heate do druge pobjede u Charlotteu, pa Miami bez poraza prelazi prvu prepreku u borbi za treću uzastopnu titulu. Heat u polufinalu Istočne konferencije igra protiv boljeg iz duela Toronto Raptors - Brooklyn Nets (2:2).

Bobcatsi su bolje otvorili meč, te su nakon prve četvrtine vodili minimalno 27:26. Uz dosta preokreta okončana je druga dionica, a prednost domaćih na poluvremenu je iznosila dva poena (54:52).

U trećoj dionici očekivan pad u redovima Bobcatsa, koji su igrali bez sjajnog centra Al Jeffersona, pa Miami preuzima dominaciju i ima ubjedljivih 84:71 pred posljednjih 12 minuta. Više gosti nisu ispuštali prednost, a na kraju su slavili sa 109:98.

James je meč završio sa sjajnih 31 poenom, devet asistencija i sedam skokova, dok je Kemba Walker kod Catsa ubacio 29 poena. Kod Miamija je Chris Bosh bio iznad prosjeka sa 17 poena i osam skokova, Dwyane Wade je ubacio 15 poena, Norris Cole 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.