Miami samo pobjeda dijeli od velikog finala

NBA, doigravanje

Miami samo pobjeda dijeli od velikog finala

Adnan Beganović

U četvrtom susretu finala istočne konferencije košarkaši Miamija su nakon produžetka savladali Chicago (101:93), te su tako poveli u seriji 3:1.

U veoma izjednačenoj utakmici u produžetku su se bolje snašli James i društvo, te su na kraju i zasluženo slavili. Mogao je Chicago slaviti u regularnom toku utakmice, no posljenji šut Derricka Rosea nije pronašao put do mrežice.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili James i Bosh. Prvi je imao učinak od 35 poena, kojima je pridodao i po šest skokova i asistencija, dok je drugi upisao 22 poena i šest skokova.

Kod Chicaga najefikasniji sa 23 poena bio je Rose, no ukupno je MVP sezone iz igre gađao 8/27, a imao je i sedam izgubljenih lopti, pa je nakon utakmice preuzeo odgovornost za poraz. Boozer i Deng upisali su po 20 poena.

NBA doigravanje, konferencijski finale:
Istočna konferencija:

Miami - Chicago 101-93, produžetak (James 35k, 6s, 6a, Bosh 22k / Rose 23k, 6a, 7il, Boozer 20k, 11s)
(Miami vodi u seriji s 3-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.