Miami slavio protiv Portlanda

NBA liga

Miami slavio protiv Portlanda

Sinoć su odigrane četiri utakmice u NBA košarkaškoj ligi, a devetu uzastopnu pobjedu ostvarili su košarkaši Miamija.

Miami Heat je gostovao kod Portland Trail Blazersa, te su ubilježili devetu uzastopnu pobjedu rezultatom 107:93. Heat je do pobjede nosio sjajni dvojac LeBron James i Dwayne Wade, koji je kombinovano ubacio 71 poen.

 

King James je utrpao 38 poena, te je imao 11 skokova i šest asistencija, dok je Wade pridodao svoja 33 poena. Kada ovako igra udarni dvojac Miamija, teško ko se može nadati pobjedi. S druge strane, LaMarcus Aldridge bio je najefikasniji sa 20 poena.

 

Oklahoma je nastavila sa dobrim igrama, te je pobjedom 105:102 nad Orlando Magicom došla do svoje 29. pobjede ove sezone. Sjajni Kevin Durant ponovo je bio najefikasniji kod Thundera sa 38 poena, dok Magicu nije pomoglo ni 33 koševa njihovog All star centra Dwighta Howarda.

 

Phoenix je došao do relativno lagane pobjede nad Minnestom. Ujednačenu ekipu Sunsa predvodio je veteran Grant Hill sa 20 poena, dok su Marcin Gorat (17) i Channing Frye (14) također bili zapaženi. Kod poraženih, Kevin Love sa 23 poena bio je najefikasniji.

 

Vječita luzerska ekipa, LA Clippers, ove sezone igra sjajno. Tome u prilog govori i sinoćnja pobjeda nad Sacramentom rezultatom 108:100. Chris Paul je sa 22 poena i devet asistencija nosio mlađu ekipu iz Los Angelesa do pobjede, dok je kod Kingsa prvo ime bio DeMarcus Cousin sa 23 poena.

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije