Miami slavio u Dallasu

Wade i društvo brzo uzvratili

Miami slavio u Dallasu

Adnan Beganović

U trećoj utakmici velikog NBA finala košarkaši Miami Heata su slavili u Dallasu (88:86), te su tako vratili prednost domaćeg terena.

Nakon poraza na domaćem parketu košarkašima Miamija nije dugo trebalo da vrate prednost domaćeg parketa. Sinoć su slavili u Dallasu, te su tako poveli u seriji 2:1.

Nekih 40 sekundi prije kraja utakmice Chris Bosh je pogodio za vodstvo Miamija (88:86). Dallas je imao dosta vremena kako bi utakmicu odveo u produžetak, no posljednji šut Dirka Nowitzkog nije završio gdje je njemački košarkaš želio.

Kod Miami Heata najraspoloženiji su bili Wade, Bosh i James. Prvi je imao učinak od 29 poena, 11 skokova i tri asistencije, Bosh je na svoj lonto upisao 18 poena, tri skoka i jednu asistenciju, dok je James upisao 17 poena, devet asistencija i tri skoka.

Kod Dallasa ponovo je daleko najbolji bio Nowitzki, koji je imao učinak od 34 poena i 11 skokova. Terry je postigao 15 poena, dok je Kidd uz devet poena upisao i 10 asistencija.

NBA finale, treća utakmica:
Dallas - Miami 86-88 (Nowitzki 34p, 11s / Wade 29p, 11s)
(Miami vodi u seriji 2-1)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.