Miami slavio u prvoj finalnoj utakmici

NBA, doigravanje

Miami slavio u prvoj finalnoj utakmici

Adnan Beganović

U prvom susretu velikog finala košarkaši Miami Heata savladali su Dallas Maverickse (92:84). 

Miami je na samom otvaranju finalne serije došao do prednosti. Sinoć su pred svojim navijačima James, Wade i Društvo bili bolji od Dallasa.

Većim dijelom utakmice na parketu su vodila prava rovovska borba, a na odmor su s prednošću od pola koša otišli košarkaši Dallasa (44:43). U trećoj četvrtini Miami je zaigrao nešto bolje pa se u posljednji period ušlo pri rezultatu 65:61, da bi i u četvrtoj dionici domaći bili nešto bolji. Miami je posljednju četvrtinu rješio u svoju korist rezultatom 27:23 što je bilo dovoljno za konačnih 92:84.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji je bila veličanstvena trojka, James, Wade i Bosh. LeBron je na parketu proveo 45 minuta i imao je je učinak od 24 poena, devet skokova i pet asistencija. Wade je igrao 38 minuta, a na svoj konto je upisao 22 poena, 10 skokova i 6 asistencija, dok je Bosh za 39 minuta ostvario učinak od 19 poena, devet skokova i tri asistencije.

S druge strane, kod Dallasa su najraspoloženiji bili Nowitzki i Marion. Njemački internacionalac na parketu je proveo 40 minuta uz učinak od 27 poena, osam skokova i dvije asistencije, dok je Marion za 35 minuta upisao 16 poena, 10 skokova i četiri asistencije.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.