Miami sve bliže velikom finalu

NBA, doigravanje

Miami sve bliže velikom finalu

Adnan Beganović

Košarkaši Miami Heata u trećoj utakmici finala istočne konferencije savladali su Chicago Bullse (96:85), te su tako poveli u seriji 2:1.

Iako je najbolja momčad osnovnog dijela prvenstva, Chicago Bullsi, pred ovu seriju bila favorit, nakon tri utakmice Miami je od finala udaljen samo dvije pobjede

Za Chicago Bullse nezaustavljiv je bio Chris Bosh, koji je postigao 34 poena i najzaslužniji je za pobjedu Heata.

Bosh je pored 34 poena sakupio i pet skokova, te dvije asistencije. James je imao učinak od 22 poena, 10 asistencija i šest skova, dok je Wade upisao 17 poena, devet skokova i tri asistencije.

Kod Chicago Bullsa najbolji su bili Boozer i Rose. Prvi je imao učinak od 26 poena i 17 skokova, dok je Rose upisao 20 poena, te po pet skokova i asistencija.

Chicago Bulls - Miami Heat 85:96
Heat vodi u seriji 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti