Miami u pravoj drami izborio majstoricu

Spursi bili blizu naslova

Miami u pravoj drami izborio majstoricu

Edmir Škorić

U šestoj utakmici finalne serije NBA lige, najdramatičnijoj dosad, Miami Heat je tek nakon produžetka slavio protiv San Antonio Spursa rezultatom 103:100.

Spursi su umalo došli do naslova, no Miami je uspio da nakon žestoke borbe izbori majstoricu, koja će se u četvrtak igrati u Miamiju.

Heroj utakmice bio je Ray Allen, koji je najprije iz teške situacije pogodio trojku za izjednačenje pet sekundi prije kraja regularnog dijela, ali je zatim zaustavio Manua Ginobillija u napadu za pobjedu Spursa na kraju produžetka.

Chris Bosh je imao također odličan doprinos u pobjedi domaćina. Sa dvije rampe je u produžetku zaustavio ključne pokušaje Spursa. Goste je predvodio Tim Duncan, koji je do poluvremena ubacio 25 poena, no umalo da Tony Parker donese titulu. Vezao je Francuz pet poena n ulasku u posljednji minut i preokrenuo rezultat u korist Spursa, koji su, ponavljamo, bili jako blizu tituli.

Treba kazati da su gosti tokom cijelog meča imali vodstvo, a u jednom trenutku, u trećoj četvrtini, imali su i dvocifrenu razliku. Koštao ih je slab ulazak u završni period utakmice. Lebron James je meč završio sa 32 poena, 11 asistencija i 10 skokova za 50 minuta igre. Chalmers je dao 20 poena, Wade 14...

Duncan je na drugoj strani ubacio 32 poena uz nevjerovatnih 17 skokova, dok je Tony Parker upisao i 8 asistencija uz 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.