Miami u reprizi finala razbio San Antonio

Miamiju pobjeda

Miami u reprizi finala razbio San Antonio

Midhat Šljivak

Košarkaši Miami Heata savladali su večeras u svojoj American Airlines Areni San Antonio Spurse rezultatom 113:101.

Repriza finala iz prošle sezone nije donijela puno uzbuđenja. Heat je bolje otvorio meč, te je poveo sa 8:0, ali su se Spursi vratili zahvaljujući Tonyju Parkeru i Timu Duncanu. Vodio je Miami cijeli tijekom prvog perioda, a nakon ovog dijela igre imali su šest poena prednosti 34:28.

Uspjeli su gosti iz Texasa da se vrate u drugoj četvrtini. Iako je Miami imao konstanto vodstvo, tim Gregga Popovicha nije dopuštao aktuelnim prvacima da se previše odvoje. Ipak, završnicu prvog poluvremenu ponovo bolje odigrava Miami, koji na odmor odlazi sa osam razlike 58:50.

Miami je ipak uspio da prelomi susret u trećoj četvrtini. Dosta promašaja Spursa u ovom dijelu igre Heat je maksimalno iskoristio. Lagano su povećavali prednost, te su u posljednjih 12 minuta utakmice ušli sa 20 poena prednosti 91:71.

Mirnom igrom u posljednjoj dionici Heat je dovršio posao u ovom susretu, te su stigli do 32 pobjede u ovoj sezoni, iako je San Antonio smanjio prednost.

Do trijumfa ih je vodio Chris Bosha sa 24 poena, LeBron James je dodao 18, dok je kod San Antonio Spursa Tim Duncan ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.