Dres Michaela Jordana je prodat za nevjerovatnu sumu

Legendarni košarkaš i dalje popularan

Dres Michaela Jordana je prodat za nevjerovatnu sumu

A. Čaušević

Iako je već odavno u penziji Michael Jordan je i dalje veoma popularan. 

Kompanija Heritage Auctions je nedavno na aukciju stavila Jordanov dres iz studenskih dana nosio na naslovnici Sporting News-a u martu 1983. godine.

Dres je na kraju prodat za 1.38 miliona dolara, odnosno 1.134.531 eura. To je najvćei iznosg za koji prodan neki dio odjeće iz takmičarske karijere legendarnog košarkaša.

U pitanju je dres Univerziteta Sjeverne Karoline, svijetloplave boje s bijelim obrubom s brojem 23 i natpisom Jordan iz 1983. godine kada je Amerikanac bio MVP u NCAA.

Interesantno da se ovaj dres već jednom našao na aukciji, bilo je to 1999. godine kada je prodat za 63.500 dolara.

Inače, rekord kao najskupljeg prodatog dresa i dalje ima dres Babe Ruth, legendarnog igrača New York Yankeesa, koji ga je prodao 2019. za 5,64 milijuna dolara.

Top Komentari

Edin Merlin
Jos jedan u moru dokaza da Lebron nije i nikad nece biti ni do koljena MJ23 !!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi