Michael Jordan prodao dio svog NBA kluba

Michael Jordan prodao dio svog NBA kluba

E. Škorić

Nekada veliki košarkaš Michael Jordan prodao je dio svog NBA kluba.

Jordan je biznismenima Gabeu Plotkinu i Danielu Sundheimu prodao veliki udio Charlotte Hornetsa, no on i dalje ostaje većinski vlasnik ove momčadi.

"Njihov ulazak u klub je neprocjenjiv, pomoći će nam u modernizaciji i implementiranju novih tehnologija. Obojica su postavljali industrijske standarde, dokazani su vođe, vjeruju u filantropiju i imaju strast prema košarci", objavio je Jordan.

Nema za sada informacija koliko je Jordan zaradio prodajom jednog dijela kluba koji je 2010. godine kupio za 275 miliona dolara, a trenutno vrijede 1.3 milijarde prema Forbesu.

To je treća najniža vrijednost nekog kluba u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi