Michael Malone: Koronu sam šutnuo u gu***u

Trener Nuggetsa prebolio koronavirus

Michael Malone: Koronu sam šutnuo u gu***u

Trener Denver Nuggetsa Michael Malone obznanio je da je prebolio  korona virus.

Kako je istakao, isprva nije ni znao da se inficirao, a tek kada je opaku zarazu prebolio, utvrđeno je da je bio inficiran SARS-CoV-2 tipom korona virusa, što je odmah i podijelio s javnosti.

U intervjuu za CBS Denver 4 on je oktrio slijedeće:
"Rekao bih da sam negdje otprilike 20. marta počeo da se osjećam loše i tada smo kontaktirali našeg klupskog doktora da vidimo da li mogu da budem testiran. Nažalost, u to vrijeme nije bilo dostupnih testova. Tako sam ja saznao da sam pokupio virus tek kasnije. Kada su postali dostupni testovi na antitijela, uradio sam jedan i nimalo iznenađujuće za mene, naš klupski doktor me pozvao i rekao 'Čuj, pozitivan si'" - saopćio je dobru vijest Malone, otkrivši tako da je njegov organizam pobijedio korona virus i da sada ima antitijela za njega.

Vedar duh ga nije napustio ni za vreme bolesti, a ni sada.
"Volim da kažem da sam koronu dobio, ali sam je išutirao u gu***u. Ma, hvala Bogu da sam preživo!", iskreno je bio zahvalan strateg Denvera.

Njegov tim, koji je zastao na učinku 43-22 u trenutku prekida takmičenja, bit će u Floridi gdje krajem jula treba da se održi skraćeni nastavak NBA Lige.

"Nadam se da će u Orlandu biti sigurno okruženje, da ćemo na pravi način ograničiti broj ljudi koji mogu da se inficiraju", rekao je trener Denver Nuggetsa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi