Mike Budenholzer novi trener Hawksa

Dugogodišnji pomoćnik u Spursima

Mike Budenholzer novi trener Hawksa

M. Maksimović

Atlanta Hawksi imaju novog trenera. Dugogodišnji pomoćni trener San Antonio Spursa Mike Budenholzer, imenovan je novim glavnim trenerom Atlanta Hawksa.

Mike je posljednjih 19 godina proveo u Spursima, od toga čak 17 kao pomoćnik trofejnog trenera Gregga Popovicha, a posljednjih je šest sezona imao ulogu prvog Popovicheva pomoćnika.U tom je razdoblju sudjelovao u četiri osvajanja naslova prvaka NBA lige (1999, 2003, 2005, 2007), a tijekom juna imat će priliku osvojiti i peti prsten jer su se Spursi plasirali u veliki finale.

Zanimljivo, prije nego što je stigao u Spurse, Mike Budenholzer je jednu sezonu trenirao mladu ekipu Vejlea u Danskoj, gdje je jednu sezonu proveo i kao igrač. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti