Mike James MVP prvog kola Eurolige

Najveći index korisnosti kod pojačanja evropskog prvaka

Mike James MVP prvog kola Eurolige

U četvrtak i petak odigrano je prvo kolo nove euroligaške sezone koje je odmah na startu donijelo nekoliko sjajnih utakmica a Mike James košarkaš CSKA okitio se titulom MVP-a prvog kola najjačeg europskog košarkaškog klupskog natjecanja. 

Aktualni europski prvak na gostovanju je u Valenciji demolirao domaćina rezultatom 96-71 a James je odigrao sjajnu partiju u kojoj je imao savršen šut iz igre. James je šutirao 6/6 za dva i 1/1 za tri poena te je meč završio s 20 koševa.

Tomu je dodao pet asistencija, dva skoka, a na njemu je napravljeno šest faulova što mu je donijelo index korisnosti od 28, najviše od svih igrača u prvom kolu. 

Drugi u poretku je bio Bayernov Vladimir Lučić sa sjajnim 26 indeksom, a treće mjestoTonye Jekiri iz Asvela koji je šokirao Olympiakos, te Panathinaikosov DeShawn Thomas. Obojica su imali index korisnosti od 25 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi