Milioni uništavaju mladu glavu: Tek mu je 18, a već je toliko bahat da puca na druge
Mikey Williams velika je košarkaška nada i jedan je od najplaćenijih srednjoškolaca u Sjedinjenim Američkim Državama (Foto: Memphis Tigers)

Nevjerovatno

Milioni uništavaju mladu glavu: Tek mu je 18, a već je toliko bahat da puca na druge

M. Šljivak

Mikey Williams (18), jedan od najboljih mladih košarkaša u Sjedinjenim Američkim Državama, uhapšen je jučer u San Diegu zbog napada vatrenim oružjem. Ubrzo je pušten uz kauciju od 50.000 dolara i može se zahvaliti novim pravilima po kojim mladi igrači mogu biti plaćeni inače bi vjerovatno ostao duže iza rešetaka.

Mikey Williams jedan od najboljih i najplaćenijih srednjoškolskih košarkaša u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj 18-godišnjak naredne sezone igrat će košarku za univerzitet Memphis, ali pitanje u kojem smjeru će ići njegova karijera.

Talentovani 18-godišnjak uhapšen je jučer u San Diegu pod optužbama za napad vatrenim oružjem. Policija ga je ispitala, a zatim je pušten uz kauciju od 50.000 dolara.

Incident se dogodio u blizini njegovog doma kojeg je kupio prošlog ljeta zahvaljujući činjenici da i srednjoškolski sportisti mogu biti plaćeni i tako iskoristiti svoj talenat ako ne uspiju kao profesionalci.

Završio je u policiji na ispitivanju. Ubrzo je međutim pušten i branit će se sa slobode od optužbi za upotrebu vatrenog oružja.

Oglasi

Williams je 2019. i 2020. godine vodio San Ysidro srednju školu do dvije uzastopne titule u Diviziji 3. Dvije godine potom je odigrao za Lake Normal Christian, da bi posljednju godinu ponovo proveo u San Ysidru.

Ove sezone njegov tim je poražen u polufinalu. Mikey je ubacivao 24 poena po meču i mnogi koledži su bacili oko na njega.

Na kraju je ovaj 188 centimetara visoki bek odlučio otići na Memphis. Tamo će sarađivati s čuvenim Pennyjem Hardawayom i ako bude imao volje mogao bi dosta toga naučiti.

Ipak, pitanje je šta će se desiti nakon ovog hapšenja i hoće li doći do promjene određenih planova. Morat će se pojaviti pred sudom i eventualna kazna bi sigurno mogla pokvariti planirani košarkaški put.

Mikey Williams je zahvaljujući reklamama i mogućnosti da se zarađuje novac i izvan profesionalnih voda u proteklom periodu zaradio milione.

Očigledno mu je novac udario u glavu. Počeo se bahato ponašati i sa 18 je zbog pucnjave već završio iza rešetaka.

Top Komentari

ChiTown
Njegovo ponasanje nema veze sa novcem koji je dobio nego u kakvoj je sredini odrastao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi