Mikki Moore novi član Celticsa

Mikki Moore novi član Celticsa

Adnan Beganović

Aktuelni NBA šampioni, momčad Boston Celticsa, pred nastupajuće razigravanje, pojačali su se sa krilnim centrom, Mikkijem Mooreom, kojeg su otpustili Sacramento Kingsi. 

Mikki Moore je poznat kao borben košarkaš koji srce ostavlja na terenu. Jučer je potpisao ugovor sa Celticsima u kojim je već boravio u sezoni 2002/03.

Ovu sezonu u Sacramentu nije pružao zadovoljvajuće partije pa je zbog toga otpušten. Odigrao je 46 utakmica i prosječno ubacivao 3.5 poena uz 3.3 skoka.

U dosadačnjoj karijeri promjenio je veliki broj klubova, počeo je 1998. godine u Detroitu, a zatim je igrao za Boston, Atlantu, Netse, Jazzere, Clipperse, Seatle i donedavno Kingse.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.