Milan Mačvan završio karijeru

Koljena više nisu mogla trpiti napore

Milan Mačvan završio karijeru

Srpski košarkaš Milan Mačvan potvrdio je kako u 31. godini života završio je svoju igračku karijeru.

Mačvan je kao razlog prijevremenog odlaska u mirovinu naveo velike probleme s koljenima te je na taj način demantirao najave svoga povratka u redove Partizana.

"Moj povratak u Partizan nije isključen, ali ne u ulozi igrača. Vjerujem kako će mnogi biti razočarani i šokirani, ali ako ne mogu pružiti sto posto, a činjenica je kako ne mogu zbog svojih koljena, ne želim varati ljude. Želim biti pošten i završiti karijeru na ispravan način.“ – rekao je Mačvan za Novu.rs.

„Izrazito teška i komplicirana odluka je ovo bila, ali ona je zasnovana na racionalnom razmišljanju i ponajprije zbog mog tjelesnog zdravlja. Nakon dvije ozljede već sam razmišljao o tome, ali se nisam htio oprostiti kao ozlijeđen igrač, već kao pobjednik. Odlučio sam se zato za odlazak u Japan, osvojili smo dva trofeja i iz tog razloga odlazim miran.“ – zaključio je Mačvan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi