Milano priredio senzaciju u Moskvi

Žalgiris bolji od Partizana

Milano priredio senzaciju u Moskvi

Veliko iznenađenje u okviru prvog kola Eurolige napravio je AJ Milano, koji je slavio ubjedljivu pobjedu u Moskvi kod CSKA, dok je Partizan poražen u Kaunasu kod Žalgirisa.

Duško Vujošević je loše počeo evropski put na klupi CSKA. Univerzitetsku sportsku dvoranu u Moskvi uzdignutih ruku napustili su košarkaši AJ Milana koji su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 88:73. Već nakon prvog poluvremena Milanezi su osigurali veliku pobjedu.

Vanjski šut je večeras odlično služio igrače Milana. Nakon deset minuta igre Milano je vodio sa 26:17, dok je na poluvremenu ta prednost iznosila velikih 23 poena (52:29). U nastavku utakmice je CSKA malo uspio smanjiti razliku, ali to je bilo sve što su igrači Duška Vujoševića večeras napravili.

Čak 14 trica zabili su gosti iz Milana, a prednjačio je debitant Aleksey Pecherov sa pet trica. Reprezentativac Ukrajine meč je završio sa 23 poena, Morris Finley je dodao 15, a Stefano Mancinelli 13. U redovima Moskovljana prvo ime je bio bivši igrač Cibone Jamont Gordon sa 15 poena, a Dimitry Sokolov je dodao 13 poena i 8 skokova.



Bolje sreće nije bio ni Vujoševićev nasljednik Vlada Jovanović. Partizan je poražen u Kaunasu od Žalgirisa sa 73:62. Ključna je bila druga četvrtina koju je domaći sastav dobio sa 24:12. Partizan se malo vratio u zadnjih deset minuta i izbjegao ubjedljiviji poraz, ali više od toga ovaj Partizan sa dosta novih igrača, neuigranih, nije mogao.

Martynas Pocius je sa 17 poena predvodio Žalgiris do pobjede, Mirza Begić je sa 6 poena, 6 skokova, 4 blokade, 2 ukradene lopte i 1 asistencijom ostvario index 12 i uz Pauliusa Jankunasa (15) bio je najbolji igrač Žalgirisa.

Dušan Kecman je sa 13 poena jedini bio dvocifren u redovima Partizana, ujedno je stigao do cifre od 1.000 postignutih poena, dok je kapiten Petar Božić u 100. euroligaškom nastupu upisao 7 poena i 5 skokova. Oliver Lafayette je debitovao u dresu Partizana sa 5 poena, 3 skoka i 2 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.