Miličić se zbog bolesti majke vraća u Evropu

Potez za pohvalu Darka Miličića

Miličić se zbog bolesti majke vraća u Evropu

Darko Miličić nije više član Boston Celticsa. Srpski centar tražio je od kluba raskid ugovora zbog privatnih problema. 

Miličiću je bolesna majka i zbog toga se vraća u Srbiju. "On je tražio raskid ugovora da bi se vratio u Evropu, zbog privatnih problema," rekli su iz Celticsa. Miličić je ove sezone postizao 2.6 poena, uz 4.2 skoka po utakmici.

 

Srpski centar je 2003. godine izabran kao drugi pick na draftu, ali nije uspio da ostvari zapaženu NBA karijeru. Igrao je u Detroitu, Orlandu, Memphisu, Minnesoti i konačno u Bostonu. Najbolje brojke imao je u Minnesoti, u sezoni 2010/2011., a na 69 susreta, prosječno je igrao 25 minuta i postizao 8.8 poena. 

 

Jedan od kandidata da zamjeni Miličića u Bostonu je Kenyon Martin, a nekadašnji igrač Netsa, Nuggetsa i Clippersa samo čeka poziv. "Ako me neko nazove, nije bitno ko, koji klub, da li gubi ili pobjeđuje ja ću prihvatiti poziv," rekao je Martin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.