Milion dolara za zakucavanje preko Yao Minga
Foto - EPA

Opklada unutar tima SAD-a

Milion dolara za zakucavanje preko Yao Minga

M. Šljivak

Vince Carter izveo je 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sydneyju vjerovatno najbolje zakucavanje svih vremena.

U duelu reprezentacije SAD-a i Francuske preskočio je 218 centimetara visokog Frederica Weisa i podigao je apsolutno sve na noge.

Međutim, svi u reprezentaciji SAD-a imali su jedan cilj. Zakucati preko legendarnog 229 centimetara visokog Kineza Yao Minga.

Sve je priznao Kevin Garnett.

"Imali smo opkladu u ekipi. Prvi ko bi zakucao preko Yao Minga dobio bi milion dolara. Svi smo pokušali, ali niko nije uspio, blokirao bi nas ili bi pokušaj bio neuspješan", otkrio je Garnett i zatim je opisao čuveno zakucavanje preko Weisa.

"Kada sam vidio šta je napravio, povikao sam: Uzeo si milion. Međutim, svhatio sam brzo da to nije Yao, gurnuo sam Vincea i ako pogledate na klipu, umalo me je udario u glavu", istakao je Garnett.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi