Miller i Ilgauskas pojačali Miami
Miller bi trebao biti veliko pojačanje

Na Floridu stigla dva nova igrača

Miller i Ilgauskas pojačali Miami

Nakon što su doveli LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha, te produžili ugovore s Dwayneom Wadeom i Udonisom Haslemom, uprava Miami Heta je počela s dovođenjem i „pomoćne snage“.

Novi igrači kluba sa Floride su bek Mike Miller, koji dolazi iz Memphis Grizzliesa, i Zydrunas Ilgauskas, litvanski centar koji stiže iz Celeveland Cavaliersa.

Mike Miller igra na poziciji beka, odlikuje ga odličan šut za tri poena, a u deset NBA sezona ima prosjek od 13.7 poena i 5.1 skoka po utakmici. Od njega se očekuje da da veliku podršku Jamesu i Wadeu.

Miller je s Heatom potpisao ugovor na pet godina, visina transfera nije objavljena, ali se spominje cifra od 25 miliona dolara. Drugo pojačanje je litvanski centar Zydrunas Ilgauskas.

Litvanac je svih 14 NBA sezona proveo u Clevelandu, veže ga veliko prijateljstvo s Jamesom, koji je i najzaslužniji za njegov dolazak u Miami. Ilgauskas će s Heatom potpisati dvogodišnji ugovor za veteranski minimum. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije