Miller novi igrač Portlanda
Andre Miller, nova zvijezda Blaizersa

Blazersi doveli Millera

Miller novi igrač Portlanda

Portland Trail Blazersi doveli su u svoje redove jednog od najboljih igrača Philadelphie prošle sezone Andre Millera. Miller bi u glavnom gradu savezne države Oregon trebao ostati naredne tri godine, a njegova glavna zadaća bit će razigravati mlade igrače Blazersa koji bi narednih sezona trebali igrati jednu od glavnih uloga u NBA ligi.

Andre Miller je potpisao ugovor na tri godine, a zaradit će 21 milion dolara, dok je garancija na njegov ugovor 14 miliona dolara. Na kraju sezone Miller je postao neograničeni slobodni agent i mogao je mijenjati klub, ali je Portland bio  jedini klub   koji je imao novac u salary cupu da plati njegove usluge.  

Blazersi su cijelo ljeto tragali za jednim iskusnim bekom koji će donijeti jednu novu dimenziju igre mladom timu koji tek u budućnosti treba da pokaže svoj kvalitet. Među kandidatima za dres Blazersa bili su Jason Kid i Kirk Hinrich, ali su oni ipak odbili ponudu, pa je kocka bačena na Millera.

Andre Miller je jedan od fizički najspremnijih igrača NBA lige, što pokazuje i podatak , da je u svojoj karijeri odigrao 530 utakmica u nizu, a u dresu Sixersa u posljednje dvije i pol godine nije propustio niti jedan meč. Ukupno, u cijeloj karijeri propustio je samo tri utakmice. U Sixerse je došao 2006. godine u tradeu sa Denver Nuggetsima kao zanjena za Allena Iversona, a ubrzo je postao lider tima iz najkošarkaškog grada u Americi.

Na pregovorima s Millerom bili su GM Portlanda Kevin Pritchard i prvi trener Blazersa Nate McMillan, koji su nakon završenog posla bili prezadovoljni, a riječi hvale na račun novog igrača sipali su iz sveg glasa.

"Andre je sjajan momak i igrač, u razgovoru s njim shvatio sam da zna o našem timu sve, da zna i ima način kako da naš mladi tim učini još boljim, i da donese veliki napredak nadolazećim zvijezdama", rekao je Pritchard.

Trener McMillan bio je još zadovoljniji. "Andre će se  sjajno uklopiti u naš sistem igre, on je izuzetna osoba, on je jedan on ironmena NBA lige, on zna sve o košarci, a kad sam sjedio s njim i razgovarao o Blazersima, shvatio sam da zna sve o njima , imao sam osjećaj da razgovaram s trenerom".

Vodstvo Blazersa se s Millerom sastalo u Las Vegasu, a zašto baš u gradu kocke, američki mediji su saznali vrlo brzo. Naime, u Las Vegasu se trenutno održava kamp potencijalnih reprezentativaca, a među njima je još jedan sjajan igrač koji intersuje Blazerse. Centar NY Knicksa David Lee, našao se na meti Portlanda, i prema informacijama iz Amerike, on je već obavio razgovor s Pritchardom, i navodno je dogovorio prelazak, ako ne ovog ljeta, onda sigurno narednog kada postaje neograničeni free agent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.