Miloševićev Keravnos poražen u Mađarskoj

Miloševićev Keravnos poražen u Mađarskoj

Pored nastupa Bosne protiv Nancyja širom Evrope sinoć su igrane utakmice kvalifikacija za Eurochallenge kup.

Dvije utakmice su završile bez pobjednika. U ruskom derbiju Novgorod i Enisey su odigrali 92:92, dok su Benfica i Ferro odigrali fantastičnu utakmicu u kojoj je postignuto 210 poena (105:105).

Mađarski Szolnoki je bio ubjedljiv protiv kiparskog Keravnosa sa 75:52, a u poraženom timu je naš reprezentativac Milan Milošević upisao 11 poena i 5 skokova.

Pinar Karsiyaka je bio ubjedljiv u gostima kod Leiden Basketballa sa 87:65, Encomi je na domaćem parketu bio bolji od Artland Dragonsa sa 69:61, a Triumph je pobjedom u gostima kod Lugana rezultatom 91:85 napravio iskorak ka grupnoj fazi ovog takmičenja.

Khimik je sa 90:83 savladao Ploiestija, dok je drugi rumunski klub Steaua bio uspješniji od Kijeva sa 77:59. Helios je u Domžalama poražen od Prostejova sa 62:70. Revanš mečevi su na programu naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.