Mimica i Vujčić sredili Zvezdu na Gripama

Mimica i Vujčić sredili Zvezdu na Gripama

Midhat Šljivak

Split je na Gripama napravio iznenađenje i savladao je Crvenu zvezdu rezultatom 87:81 u 1. kolu ABA lige.

Split je prikazao odličnu igru protiv favorizovanoh gostiju iz Beograda. U vrlo efikasnoj prvoj dionici vodili su 26:21, da bi Zvezda uspjela u drugoj četvrtini smanjiti vodtvo domaćih, te se na poluvrijeme otišlo sa poenom prednosti za Split 42:41.

Split je vodio i tokom kompletne treće dionice. Zvezda se konstantno vraćala u utakmicu, pa je i nakon 30 minuta igre bilo samo jedan razlike za Splićane 62:61.

Ista slika viđena je i u posljednjoj dionici. Split je vodio, Zvezda stizala, ali do preokreta nisu mogli, te su Splićani sasvim zasluženo stigli do pobjede.

Fantastičnu partiju je pružio šuter Splita Ivan Mimica koji je ubacio 32 poena, a veliku partiju je pružio i Nikola Vujčić koji je uz 17 poena imao i pet skokova, te sedam asistencija. Kod Zvezde Rakočević i Čović su ubacili po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti