Ming na operaciji i propušta sezonu
Yao Ming već duže vremena ima problema sa stopalom

Kinez demantovao kraj karijere

Ming na operaciji i propušta sezonu

Yao Ming, centar Houston Rocketsa i najbolji kineski košarkaš, odlučio se podvrgnuti operaciji lijevog stopala, a zbog oporavka bi mogao propustiti kompletnu predstojeću sezonu.

Kinez je zbog loma stopala morao okončati sezonu sredinom play offa, a ubrzo je težina povrede zaprijetila i prijevremenom završetku karijere ovog 229 centimetara visokog kineskog centra.

Ipak, nakon konsultacija sa doktorom Ming je odlučio otići pod nož, a operacija bi trebala otkloniti nove probleme, obzirom da Kinez već duže vremena ima problema sa ovim stopalom, pa je u nekoliko navrata morao pauzirati po nekoliko mjeseci.

„Ne planiram završiti karijeru. Moji doktori i ja smo uvjereni da se mogu u potpunosti oporaviti i vratiti na teren“, izjavio je Yao.

Rocketsi su već angažovali 211 centimetara visokog australskog centra, Davida Andersena, koji bi trebao biti zamjena za Minga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti