"Mini Mamba" se vratio u Kinu

Goudelock pronašao novi klub

"Mini Mamba" se vratio u Kinu

Nakon što je prošlu sezonu proveo u košarkaškoj Seriji A, u ekipi Milana, Amerikanac Andrew Goudelock je pronašao novi angažman u Kini.

Ovaj bek šuter je potpisao ugovor sa Shandong Golden Starsima, dok je u prošlosti u Kini već nastupao Xinjiang Flying Tigersa (2015-2016).

Kada je u pitanju njegova evropska karijera, 29-godišnji Goudelock je nosio dresove UNICS-a, Fenerbahčea, Maccabija i Milana.

Goudelocka su Los Angeles Lakersi izabrali 46. pickom na Draftu 2011. godine, a u svojoj rookie sezoni je od legendarnog Kobeja Bryanta (Black Mamba) dobio nadimak "Mini Mamba". U NBA ligi je osim Lakersa bio član Houston Rocketsa, dok je u NBA razvojnoj ligi igrao za Los Angeles D-Fenderse, Sioux Fallls Skyforce i Rio Grande Valleyj Viperse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi