Minnesota dolazi po Rubija

Smeta mu hladan grad

Minnesota dolazi po Rubija

Adnan Beganović

Jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša, Španjolac Ricky Rubio, glavna je priča ovogodišnjeg NBA drafta.

Mnogi stručnjaci predviđali su da će mladi Španjolac biti drugi ili treći izbor, no Rubio je izabran „tek“ kao peti i to od strane Minnesote i tu počinju veliki problemi.Mladi košarkaš Juventuta nikako ne želi da ide u Minneapolis, jedan od najhladnijih gradova u SAD-u, pa u znak nekog protest nije se htio pojaviti na predstavljanu novih igrača, a javno je izrazio želju za ostankom u Evropi.

Međutim, čelnici Minnesote ne žele ispustiti ovog kapitalca i predvođeni generalnim menadžerom, Davidom Kahnom, spremaju se na put u Španiju. Tamo bi se trebali susresti sa mladim košarkašem, njegovom porodicom i čelnicima Juvetnuta. Američki mediji navode da Kahn u Španiju ide sa ponudom vrijednom 6.6 miliona dolara, te da čelnici Minnesote očekuju da će uspjeti dogovoriti dolazak Rubija u njihov klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.