Minnesota se ne šali: Nakon Butlera stigao i Gibson
Foto: EPA

Zapad nikad jači

Minnesota se ne šali: Nakon Butlera stigao i Gibson

Midhat Šljivak

Minnesota Timberwolvesi će u narednoj sezoni NBA lige imati zaista širok izbor kvalitetnih igrača i sigurno je da će biti jedan od favorita za visok plasman u Zapadnoj konferenciji.

Mladim snagama Karlu Anthonyju Townsu i Andrewu Wigginsu nedavno je priključen fantastični Jimmy Butler, koji je trejdom stigao iz Chicaga, a još jedan nekadašnji igrač Bullsa potpisaće dvogodišnji ugovor sa Wolvesima.

Radi se o krilnom centru Taju Gibsonu. Iskusni košarkaš dogovorio je dvogodišnju saradnju vrijednu 28 miliona dolara i sasvim sigurno će predstavljati veliku snagu pod košem u narednoj sezoni.

Gibson je proteklu polusezonu proveo u Oklahomi, gdje je stigao iz Chicaga u februaru. Prethodnih osam godina je igrao za Bullse koji su ga i draftovali 2009. godine, a radi se o zaista odličnom defanzivcu.

Nije nikakvo čudo što su već dvojica bivših igrača tima iz Chicaga došla u Minnesotu. Trener Timberwolvesa Tom Thibodeau ih je pet godina trenirao u ovom timu i ovim košarkašima će biti veoma lako da se priviknu na sistem igre kojeg preferira ovaj stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi