Minnesotta nije zainteresirana za Noaha

Nakon glasina da će centar Knicksa New York zamijeniti Minneapollisom

Minnesotta nije zainteresirana za Noaha

Minnesotta Timberwolvesi objavili su kako nisu zainteresirani za otkup ugovora i angažman francuskog centra Joakima Noaha iz newyorških Knicksa. Noah je u prvoj polovici prošle sezone ispao iz rotacije u Knicksima nakon svađe s tadašnjim trenerom Hornacekom, a kako stvari stoje ni novi trener David Fizdale ne vidi 33-godišnjeg Francuza u svojim planovima.

Nakon što je Timberwolvese preuzeo Tom Thibeadou bivši trener Bullsa, u ovaj grad na sjeveru Amerike doselili su redom Taj Gibson, Derrick Rose i nedavno Luol Deng. Pojavile su se glasine kako Thibeadou u ovoj ekipi Minnesotte želi vidjeti i Noaha, a nakon dolaska Denga na društvenim mrežama su se pojavile šale na račun toga a fanovi su Timberwolvese su prozvali "Timberbullsima".

Ipak, od angažmana Noaha neće biti ništa, barem što se tiče Minnesotte a prilično je neizvjesno hoće li i gdje Francuz nastupiti u idućoj sezoni kojeg to ipak vjerojatno previše i ne brine jer ima još dvije garantirane godine jako unosnog ugovorsa s Knicksima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi