Mirotić najkorisniji igrači prvog kola Eurolige

Real Madrid razbio Žalgiris u Kaunasu

Mirotić najkorisniji igrači prvog kola Eurolige

Tokom ove sedmice počela je nova sezona najjačeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi. 

Real Madrid je u prvom kolu u Kaunasu savladao Žalgiris bez problema, rezultat je bio 83:63 za ekipu iz Madrida. Kraljeve je do pobjede vodio Nikola Mirotić sa 18 poena. Gađao je 3-4 za tri poena, te je skupio pet skokova i dvije ukradene lopte. 

Mirotić je imao index učinka 27, što je najbolje među igračima čiji su timovi slavili. Daniel Hackett postigao je 26 poena, uz pet skokova i tri asistencije, što mu je donijelo index učinak od 30 poena, ali je nagrada otišla u ruke Mirotiću zbog poraza Hackettove Siene od Galatasaraya. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.