Mirza Memić: Za tri godine želimo gledati Premijer ligu BiH u Živinicama
Direktor kluba iz Živinica smatra da promocija i rad sa mladim igračima je put ka uspjehu bh. košarke

Direktor KK IBU Spartans iz Živinica

Mirza Memić: Za tri godine želimo gledati Premijer ligu BiH u Živinicama

E. Dindić

Košarkaši IBU Spartansa iz Živinica pravo su osvježenje A1 lige Bosne i Hercegovine. U svojoj debitantskoj sezoni, pokazali su da nikome neće biti lagan zalogaj. Druga su najmlađa ekipa A1 lige, ali to ih ne sprječava da pružaju odlične partije.

Mirza Memić direktor ovog mladog sportskog kolektiva, ističe da su svi u klubu jako zadovoljni dosadašnjim rezultatima kako seniorskog tima, tako i omladinskog pogona.

"Od samog osnivanja kluba mnogo smo radili na svim segmentima kluba, da napravimo nešto drugačije u svakom pogledu. Bilježimo odlične rezultate u ovoj sezoni, ali ja se nadam da će biti još bolji. Kada smo krenuli u ovu priču, rekli smo da će nam glavni fokus biti animiranje, selektiranje i razvijanje mladih košarkaša. Trenutno su naši pioniri i juniori prvi na tabeli Lige mladih u organizaciji RKS Tuzla, bez poraza. Kadeti na čelu sa trenerom Rusmirom Šibonjićem su najmlađa ekipa u ovom takmičenju, te im je bilo potrebno vremena za bolje partije, ali i oni polako dolaze na svoje u posljednje vrijeme", rekao je Memić te dodao:

"Seniorska ekipa nalazi se na četvrtom mjestu trenutno, sa istim brojem pobjeda i poraza kao i drugoplasirani na tabeli. Mi moramo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone. Imamo dosta mladih košarkaša kao što su Livadić, Kasumović, Andelija i Mujagić, koji će sigurno da čine okosnicu našeg tima u budućnosti. Ovu sezonu iskoristićemo za što kvalitetnije selektiranje tima, te nadamo se za tri godine napasti Premijer ligu Bosne i Hercegovine. To nam je neki dugoročni cilj u ovom trenutku. Moram da iskoristim ovu priliku da se zahvalim za  svu  podršku institucija u našem gradu, te nadam se da ćemo nastaviti da opravdavamo njihovo povjerenje. Mi smo jedan zdrav projekat, koji će u budućnosti da pruži dosta bh. košarci, te pogotovo našim reprezentativnim selekcijama", završio je Memić.

Nakon 8. kola A1 lige BiH za košarkaše Spartansi se nalaze na četvrtom mjestu sa omjerom pet pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi