Mirza ostao bez trenera, Jason Kidd napušta Netse
Foto: EPA

Odlazi u Milwaukee

Mirza ostao bez trenera, Jason Kidd napušta Netse

Midhat Šljivak

Jason Kidd neće voditi Brooklyn Netse u narednoj sezoni.

Prema navodima Yahoo Sportsa, Kidd je pokušao imati više utjecaja na potpisivanje igrača, što se nije svidjelo ruskim vlasnicima, te će gotovo izvjesno napustiti klupu Netsa.

Ipak, nekada sjajni playmaker neće dugo čekati na novi posao. Ekipa Milwaukee Bucksa spremna je ponuditi Kiddu mjesto glavnog trenera, te mjesto predsjednika košarkaških operacija.

S obzirom na činjenicu da je Kidd izuzetan prijatelj sa suvlasnikom Bucksa Marcom Lasryjem, gotovo je izvjesno da će ovaj stručnjak preuzeti tim iz Milwaukeeja naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.