Mirza Sarajlija u KK Bosna ASA BHT
Sarajlija stigao u Sarajevo

Trogodišnji ugovor za slovenačkog playmakera

Mirza Sarajlija u KK Bosna ASA BHT

Osamnaestogodišnji playmaker koji je u prošloj sezoni sa dosta uspjeha nastupao za Union Olimpiju karijeru će nastaviti u KK Bosna ASA BH Telecom.
Sarajlija je košarkaško znanje stekao u juniorskom pogonu ljubljanskog tima, a tu je nastavio i profesionalnu karijeru igrajući za prvi tim od 2007. godine. U debiju u Euroligi nastupio je protiv berlinske Albe sa samo sedamnaest godina i već tada pokazao da se radi o izvanserijskom talentu ubacivši 13 poena.

U svojoj prvoj sezoni u Euroligi, Sarajlija je imao prosjek od 6,5 poena po susretu, dok je u Jadranskoj ligi u prosječno 12 minuta koliko je provodio na terenu ubacivao 4,2 poena. Najjače oružije ovog mladog playmakera je šut za tri poena, a krasi ga visok nivo samopouzdanja i “košarkaške drskosti”.

Sarajlija je sa Bosnom potpisao trogodišnji ugovor i u naš glavni grad stiže u ruke jednog od najboljih stručnjaka za rad sa mladim košarkašima, Vlade Vukoičića i sigurno je da je njegov dolazak u Sarajevo odličan potez za dalji napredak u karijeri. Uz Zlatka Jovanovića, Mirza Sarajlija biće osnovno rješenje Studenata na poziciji 1, pa ne treba ni sumnjati da će mladi igrač dobiti minutažu koja mu je neophodna za košarkaški razvoj.

Mirza Sarajlija rođen je Ljubljani, otac mu je Bosanac, bivši košarkaš, a majka Crnogorka.

Ovim izvanrednim pojačanjem Studenti su zatvorili roster za nadolazeću sezonu i još jednom potvrdili opredjeljenje da grade ekipu za budućnost, koja će uz pravilan rad sa vrhunskim stručnim kadrom svoju pravu snagu pokazati u godinama koje dolaze. novi igrač u rosteru Bosne neće nastupiti na truniru "Mirza Delibašić" koji se igra u Zetri od nedjelje do utorka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.