Mirzini Netsi večeras imaju šta da dokažu

Vladari NBA lige dolaze u Barclays centar

Mirzini Netsi večeras imaju šta da dokažu

Barclays Centar večeras će biti pun. Na megdan Netsima dolaze aktuelni prvaci. James i društvo krenuli su u odbranu naslova pobjedom nad Chicagom, a večeras imaju novi izazov nakon poraza u drugoj utakmici od Sixersa. 

Ipak puno je veći pritisak na domaćinu. Ekipa sa Floride već je davno dokazala sve što je trebala, dok će Kiddovi Netsi pred svojim navijačima večeras željeti da potvrde šampionske ambicije. 

Startni centar Netsa i jedan od motora ove ekipe Brook Lopez smatra da je ovo jedna od ključnih utakmica u sezoni, iako je ista tek počela. 

Lopez i Kidd ne dijele mišljenje
"Ovo je jako važna utakmica. Možda i ključna za nas. Bit će to sjajna prilika da vidimo kolikom vrijedimo. Mislimo da se možemo takmičiti sa njima. To je ono što nas čeka i u doigravanju i ova utakmica ima veliki značaj za Brooklyn," Lopezove su riječi. 

Međutim Jason Kidd je veoma brzo smirio strasti. "Tek je druga utakmica. Ako mislite da je ovo jedan od ključnih duela onda ste fulili poentu. Ovo je maraton, put koji je tek počeo i do čijeg kraja ima još mnogo utakmica. Kalendar je želio da igramo sa njima drugu utakmicu, to ništa ne znači," Kiddove su riječi. 

Katastrofalna tradicija i utakmica za dizanje samopouzdanja
Međutim uz dužno poštovanje prema Mr. Triple-Doubleu utakmica u Barclays centru izuzetno je važna za Netse i njihove ambicije. Od dolaska LeBrona Jamesa na Floridu Netsi ne znaju za pobjedu protiv Miamija. Večeras će željeti to da promjene. Dvorana će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a navijači će željeti da vide koliko mogu Pierce, Garnett, Terry i Kirilenko. 

Pobjeda za poštovanje
Ako večeras ekipa Mikhaila Prokhorova dođe do pobjede ne samo da će prekinuti negativan niz od 13 uzastopnih poraza od Jamesa i društva, već će timu donijeti i jednu vrstu sigurnosti i samopouzdanja. Prošle sezone izgubili su tri utakmice, a porazi su u prosjeku bili 21 razlike. Večerašnja eventualna pobjeda Brooklynu našeg Mirze Teletovića (koji vjerovatno ni večeras neće imati priliku da pokaže šta zna) donijela bi poštovanje, a to je Netsima jako bitno na putu ka trofeju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.