Mitrović: Bez bijele zastave na CSKA

Košarkaš Crvene zvezde

Mitrović: Bez bijele zastave na CSKA

Košarkaši Crvene zvezde odigraće sutra prvu utakmicu četvrtfinalne serije Eurolige. Beograđani će za protivnika imati možda i najkvalitetniju ekipu Starog konitenta, moskovski CSKA, te im neće biti nimalo lako doći do pozitivnog rezultata.

Crveno-bijeli sigurno u ovaj duel ulaze rasterećeno, ali i bez bijele zastave. Tog mišljenja je i kapiten Luka Mitrović.

"Pokušaćemo što bolje da se spremimo. Naša prednost može biti upravo ta rasterećenost, ali i njihov imperativ da moraju na Final Four. Mi smo naš osnovni cilj ispunili odavno. Sve ovo što sada radimo je neki dodatni plus za ekipu. Dakle, potpuno rasterećeno čekamo ovo četvrtfinale, ali daleko od toga da se odričemo borbe i plasmana među najbolje četiri ekipe", rekao je Mitrović, a potom se osvrnuo na ekipu CSKA.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"CSKA je ekipa popunjena na svakoj poziciji sa dva igrača svjetske i evropske klase. Ne treba ih gledati po indiviudalnom kvalitetu, imaju najveću snagu kao tim, ali ako već moram da izdvojim nekog, to su Miloš Teodosić i Nando De Colo, koji igraju stvarno fantastično ove sezone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi