Mlada Mostarka Tea Perić karijeru nastavlja u talijanskoj Vicenzi

Prošlu sezonu sjajno igrala za ŽKK Split

Mlada Mostarka Tea Perić karijeru nastavlja u talijanskoj Vicenzi

Mlada Mostarka, bivša košarkašica ŽKK Zrinjski i  ŽKK Playoff Tea Perić svoju će karijeru koja je u uzlaznoj putanji nastaviti u Italiji.

Ekipa Vicenze, tim koji slovi za najbolji tim tamošnje A2 lige i koji je glavni pretendent na plasman u elitni rang osigurao je usluge ove sjajne mlade košarkašice koja igra na poziciji krilnog centra.

Tea je prošla sve mlađe reprezentativne kategorije naše zemlje i iako ima samo 20 godina može se pohvaliti velikim iskustvom. Iza nje je sjajna sezona u ŽKK Split s kojim je igrala finale hrvatskog prvenstva.

"Ovdje sam jer sam ambiciozna i jer želim napredovati korak po korak" - rekla je Tea na predstavljanju u Vicenzi i nastavila: -"Završila sam školu i sad se želim koncentrirati samo na košarku. Mlada sam ali znam kako se žrtvovati i ne bojim se sastrugati koljena. Volim napadati koš a smatram da igram i dobru obranu. Zaista vjerujem da će košarka postati moja profesija ali do toga želim doći ničim drugim sem znojem" - samouvjereno je izjavila mlada Mostarka na predstavljanju u svom novom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi