Mlada zvijezda američke košarke Cole Anthony briljirala u debiju za North Carolinu

Ako se po jutru dan poznaje Anthonyja čeka velika karijera

Mlada zvijezda američke košarke Cole Anthony briljirala u debiju za North Carolinu

Velika nada američke košarke Cole Anthony je sinoć imao svoj debi u NCAA ligi u dresu legendarnih Tar Heelsa s američkog kultnog košarkaškog sveučilišta North Caroline. 

Devetnaestogodišnji Anthony koji je nakon završetka srednje škole Oak Hill bio zatrpan ponudama za školarinu na koledžima širom Amerike odlučio se za onaj koji su pohađale velike NBA zvijezde i odmah u debiju uradio što nikome prije njega pošlo za rukom. 

Ovaj momak koji igra na poziciji playmakera u debiju za svoj novi tim je u pobjedu protiv Notre Damea ugradio fantastičnih 34 poena, 11 asistencija i 5 skokova što je apsolutni rekord za freshmena na ovom sveučilištu a ovaj podatak dobija na težini ako se zna da je jedan od Tar Heelsa u prošlosti bio i Michael Jordan.

Cole je inače sin bivšeg NBA košarkaša Grega Anthonyja koji je svojevremno sjajno igrao za New York Knickse a kasnije još igrao za Vancouver Grizzliese, Seattle Supersonicse, Portlan Trail Blazerse, Chicago Bullse i Milwaukee Buckse. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti