Mladi košarkaši Slobode osvojili drugo mjesto na turniru u Mađarskoj

Podmladak tuzlanskog kluba zaustavljen u finalu

Mladi košarkaši Slobode osvojili drugo mjesto na turniru u Mađarskoj

E. Dindić

Mladi košarkaši Slobode protekli vikend učestvovali su na turniru u Mađarskoj u gradu Pečuhu. 

Nakon velike borbe, Slobodini omladinci su u finalu poraženi od BC PAKS rezultatom 88:60. Prije finala odigrali su četiri utakmice, gdje su ostvarili tri pobjede i jedan poraz.

Mladi košarkaš Slobode Maid Grebović izabran je u idealnu petorku turnira.

Boje Slobode u Mađarskoj branili su: Isabegović Imad, Grebović Maid, Nurkić Azur, Lošić Džani, Palavrić Eldar, Beganović Amir, Korlatović Armin, Ilić Balša, Ferhatbegović Adi, Husejdić Benjamin, Karamehmedović Faris, Hercegovac Haris.

Bilo je ovo jedno veliko iskustvo za izabranike Damira Osmanovića, koji su pokazali da uz mnogo odricanja, truda mogu da se nose sa mnogo jačim ekipama u ovom trenutku, te su pokazali sa pravom da su budućnost bh. košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi