Mladi Krajišnik istupa iz lige

Nova afera u bh. košarci

Mladi Krajišnik istupa iz lige

Nova afera na pomolu je u bh. košarci. Naime, ekipa banjalučkog Mladog Krajišnika zaprijetila je istupanjem iz lige.

Mladi Krajišnik zahtijeva da komesar takmičenja Božo Bošnjak poništi odluku o kazni za banjalučki košarkaški klub od 500 KM, nakon primjedbe Željka Skrobota, komesara utakmice Mladi Krajišnik - Rudar, koji je naveo u izvještaju da na utakmici nije bilo redara i predstavnika organa javnog reda, te da navedena kazna mora da se uplati do 15. kola ili do subote, 19. februara.

Ovo je bio razlog što košarkašice iz Banja Luke nisu otputovale na gostovanje u Banoviće, gdje su u subotu trebale igrati sa istoimenim domaćinom, a iz Mladog Krajišnika je stiglo i saopštenje za medije koje vam prenosimo u cijelosti:

"Zahtijevamo da u skladu sa svojim statutarnim nadležnostima odmah stornirate i poništite neargumentovano izrečenu kaznu po Biltenu br. 12 jer smo dostavili dokaze, kopije potvrda o prijavi utakmice nadležnom organu javnog reda, kao i potvrdu nadležnog organa javnog reda o prisustvu na utakmici. Zahtijevamo da se u skladu sa Propozicijama takmičenja KS BiH u roku 72 časa zakaže novi termin odigravanja neodigrane utakmice br. 73 RMU Banovići - Mladi Krajišnik. Zahtijevamo da se sa liste komesara takmičenja KS BiH skine Željko Skrobot zbog lažnog i neistinitog prikazivanja i predstavljanja činjenica i dešavanja na utakmici br. 57 Mladi Krajišnik - Rudar, kao i zbog toga što je navedeni Skrobot istovremeno trener juniorki u ŽKK Željezničar Sarajevo".

"Ukoliko u roku od 24 časa ne budu ispoštovani navedeni zahtjevi, ŽKK Mladi Krajišnik Banjaluka istupiće iz takmičenja Prve ženske lige BiH, te zatražiti da naš matični KSRS i nadležno Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS povuku sve naše klubove učesnike iz takmičenja na nivou KS BiH, kao i sve predstavnika KSRS iz organa KS BiH", navodi se u saopštenju Mladog Krajišnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti