Mladost dobila Bosnu u Sarajevu

Liga 13

Mladost dobila Bosnu u Sarajevu

M. Šljivak

Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada savladali su večeras u Sarajevu ekipu Bosne rezultatom 82:92 u okviru 19. kola Lige 13.

Gosti su sasvim zasluženo u ovom susretu došli do pobjede, a od samog početka utakmice su imali prednost. Prvih deset minuta okončano je sa plusom od šest poena 29:23, da bi na poluvrijeme Mladost otišla sa osam razlike 50:42.

U nastavku susreta nešto izjednačenija utakmica. Bosna je treću dionicu odigrala nešto bolje od Mladosti, pa se u završnicu susreta ušlo sa ponovo šest poena razlike u korist gostiju 73:67. Ipak, završnih deset minuta pripalu je ponovo ekipi Mladosti koja zadnju četvrtinu dobiva 19:15, te sasvim zasluženo dolazi do trijumfa nad sarajevskim timom.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Milan Kežić sa 27 poena 8 skokova i 5 asistencija, dok je kod Bosne Dženan Rahimić susret završio sa 25 poena i 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.