Mladost i Varda nastavljaju borbu za "6"

Brotnjo i Čelik bez šansi

Mladost i Varda nastavljaju borbu za "6"

Košarkaši Mladosti su pobjedom nad Brotnjom (82:70) prekinuli seriju od četiri poraza. Varda je nanijela težak poraz Čeliku sa 33 poena razlike (110:77).

Košarkaši iz Mrkonjić Grada su pobjedom u 18. kolu Lige 13 nad Brotnjom na neki način i naplatili lošu sreću koja ih je u završnicama pojedinih utakmica koštala poraza. Ovoga vikenda su mnogo ozbiljnije ušli u susret. Inače, te prve četvrtine su znale koštati igrače trenera Gorana Sladojevića. Ovaj put, prvih deset minuta (15:16), drugi period i 24:14 prelomilo je ovu utakmicu na stranu domaćina.

Čak 6 igrača Mladosti je bilo dvocifreno, Najviše su se istakli Ivanić sa 16, Kežić i Lerić po 15, te Jovanović sa 12 poena. U poraženom timu Brečić je bio najbolji postigavši 21 poen. Bubalo je dodao 16 i Pinjuh 7. U ovom trenutku to je bilo nedovoljno za Mladost koja je morala krenuti u odlučujuće osiguravanje pozicije za Ligu 6.

I košarkaši Varde se bore za Ligu 6. Jedno od najprijatnijih iznenađenja prvenstva tako nije imalo milosti za igrače iz Zenice. Visokih 33 poena razlike govori da nije bilo nedoumica tokom ovoga meča. U svakoj četvrtini domaći tim je išao na 25 i više poena. Tako se jedino i može do 110 u protivničkoj mrežici.

Sedam igrača Varde išlo je preko deset poena. Vuković 19, Damjanović 17 uz 9 skokova i Mirković sa 16 najviše su se istakli. Vrijedi istaknuti 11 poena Đurđevića, ali i njegovih 8 asistencija.

Kod Čelika, Pezer i Maksimović su postigli po 14 poena. Delić je dodao 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.