Mladost pobjedom nad Bosnom izbila na vrh

Liga 12, 12. kolo

Mladost pobjedom nad Bosnom izbila na vrh

Edmir Škorić

U jednom od derbija 12. kola Lige 12 košarkaši Mladosti savladali su Bosnu BHT sa 75:66.

Studenti su u Mrkonjić Gradu odigrali dobro, imali i vodstvo dvije i pol minute prije kraja utakmice, no Mladost je zasluženo na kraju došla do trijumfa. 

Domaći košarkaši vodili su 15:12 nakon prve četvrtine, a tri poena prednosti zadržali su i na poluvremenu (36:33). Treća dionica pripada Bosni, ali je Mladost i dalje ostala u vodstvu. Ipak, posljednjih 10 minuta pripada Mladosti, koja tako dolazi do devete pobjede i bodovno se izjednačila sa vodećim Sparsima, koji također imaju 21 bod.

Što se gostiju iz Sarajeva tiče, oni su upisali svoj šesti poraz i imaju 18 bodova, te zauzimaju šesto mjesto. 

U sastavu Mladosti Đuranović je imao 18 poena i 18 skokova. Kežić je ubacio 17 poena uz 7 skokova. Dvocifren broj poena ubacili su i Svilar (12), te Stojkanović (11). Kod gostiju Bjelica je ubacio 16, Čamdžić 13, a Rešidović 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije