Mnogi kažu da Sunsi ne igraju odbranu i upravu su
Foto: Screenshot

Nevjerovatna nonšalantnost igrača Phoenixa

Mnogi kažu da Sunsi ne igraju odbranu i upravu su

Boston Celticsi su sinoć na svom parketu savladali Phoenix Sunse rezultatom 116:111, iako su gosti pružili solidan otpor.

Sunsi su nekoliko puta uspjeli stići visoku prednost Bostona i vratiti se u meč, a fantastičnu partiju u gostujućoj ekipi je pružio Devin Booker koji je upisao 38 poena.

Ipak, sve je to bilo nedovoljno da gosti izbjegnu poraz, a čini se da je i ovaj put najveći problem Phoenixa bila igra u odbrani.

Phoenix iza sebe ima nekoliko loših sezona, a na meti kritika je često igra Sunsa u defanzivi. Da su kritičari sve ovo vrijeme bili u pravu pokazuje i jedna situacija sa meča u Bostonu.

Naime, prilikom jednog napada Celticsa je kompletna petorka Susa gotovo nepomično stajala u svom reketu, a košarkaši gostujuće ekipe nisu ni pomišljali da izađu na šut ili dođu do defanzivnog skokoa. Na kraju je napad Celticsa završen trojkom Horforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi