Monaco poražen od Limogesa, Kikanović ubacio 12 poena

Prvenstvo Francuske

Monaco poražen od Limogesa, Kikanović ubacio 12 poena

Košarkaši Limogesa pobijedili su večeras Monaco na domaćem terenu sa 76:71 u okviru polufinala play offa francuskog prvenstva i na taj način su smanjili rezultat u seriji na 2:1.

Monaco je sjajano ušao i meč i prvu četvrtinu riješio u svoju korist sa devet poena razlike. Ipak, od tog trenutka domaći su zaigrali mnogo bolje i uspjeli su početkom posljednje dionice da preokrenu rezultat. U samom finišu su prelomili rezultat u svoju korist i ostvarili bitnu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Conklin Brian sa 16 poena, dok je Axel Bottle dodao 12. Kod Monaca najbolji su bili naš kapiten Elmedin Kikanović i Paul Lacombe sa po 12 poena. Kikanović je učinku dodao i sedam skokova.

Naredni meč Limoges igra također na domaćem terenu i to već sutra navečer od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi