Morrison napustio Zvezdu

Morrison napustio Zvezdu

Midhat Šljivak

Američko krilo Adam Morrison nije više član košarkaškog kluba Crvena Zvezda Beograd.

On je odlučio iskoristiti klauzulu u ugovoru sa beogradskim crveno-bijelima po kojoj je u slučaju prekida lock-outa u NBA ligi mogao napustiti klub u bilo kojem trenutku. "Zahvaljujem se svima u klubu, saigračim i treneru na ukazanom povjerenju. Nikad ranije nisam bio u Evropi i moram priznati da sam fasciniran navijačima i atmosferom na utakmicama. Zvezda mi je mnogo pomogla da ostanem u formi, a dokazao sam i samom sevbi da i dalje mogu igrati na visokom nivou", izjavio je Morrison.

Morrison je odigrao devet utakmica za  Zvezdu u ABA ligi, a prosječno je ubacivao 15,5 poena, uz odličan procenat šuta iz igre od 48%.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije