Mršić uništio nade Efesa

Mršić uništio nade Efesa

Odlučujuće poene na drugom susretu finalne serije između Fenerbahce Ulkera i Efes Pilsena postigao je naš bivši reprezentativac Damir Mršić. Uz pobjedu 70:67 Fener sada ima 2:0 prednost u finalnoj seriji koja se igra na četii dobivene utakmice.

Petnaest sekundi prije kraja susreta Mršić je bio oba puta siguran sa linije za slobodna bacanja i doveo svoj tim na poen zaostatka (67:66).  Nakon prekršaja Solomon je pogodio samo jedno za izjednačenje, a odbijenu loptu uhvatio je Turkcan, proslijedio do Mršića koji je pogodio trojku za pobjedu.

Ukupno Mršić je ubacio 8 poena, za Fener najviše je pogodio Solomon (14) te Semih Erden (12). U redovima poraženog tima bolji od ostalih bio je Preston Shumpert sa 14 poena.

Efes Pilsen - Fenerbahce Ulker 67:70 (0:2)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.