Mujo Tuljković novi član poljske Polpharme

Napustio ekipu KK Kaknja

Mujo Tuljković novi član poljske Polpharme

Bivši bh.reprezentativac u košarci i igrač koji je promijenio dosta klubova u svojoj karijeri Mujo Tuljković nakon samo odigranih pet utakmica za ekipu Kaknja napustio je ovaj klub i potpisao za poljskog prvoligaša ekipu Polpharma Starograd. Ovaj igrač je imao usmeni dogovor sa upravom Kaknja ukoliko stigne inostrana ponuda da može napustiti ekipu Kaknja što se i dogodilo.

Ovaj 34-godišnjak u svojoj karijeri je već nastupao za Polpharmu i to u sezoni 2008/09, kada je bio jedan od najboljih igrača i sigurno da je to dosta uticalo, kao i loš start u prvenstvu ovog kluba da angažuju našeg igrača na poziciji beka šutera i niskog krila.

Mujo Tuljković je u svojoj karijeri nastupao za Cenex, Bosnu, Slobodu, Anwil, Platinium, Helios Domžale, Polpharmu, Vogošću i Kakanj. Sigurno je da će Tuljković svojim ogromnim iskustvom dobro doći poljskoj ekipi koja nakon pet odigranih kola ima skor od jedne pobjede i četiri poraza u Poljskoj najjačoj košarkaškoj diviziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.