Muminović: Igokea nam jednostavno odgovara
Strateg Tuzlaka prezadovoljan pobjedom

Muminović: Igokea nam jednostavno odgovara

Adnan Beganović

„Odigrali smo utakmicu bez greške. Sve što sam tražio od svojih igrača u svlačionici oni su ispoštovali, dali su sve od sebe, pa je pobjeda u penal završnici savim zaslužena“, rekao je trener Sloboda Dite nakon velikog trijumfa u Aleksandrovcu.

"Nakon dva nesretna poraza od Širokog i Bosne moralo nam se negdje vratiti.", zaključio je Muminović u razgovoru za SportSport.ba.

"Tako je to u sportu, danas tuguješ, sutra se raduješ. Ova pobjeda približava nas cilju, a to je plasman u play-off. Sinoć smo u Aleksandrovcu odigrali najbolju utakmicu sezone i ova pobjeda nije slučajnost. Tokom cijelog susreta rezultat je bio izjednačen, pa se i na kraju ušlo u „penal“ završnicu u kojoj smo mi bili smireniji. Mislim da je susret odlučila naša zonska obrana u drugom poluvremenu na koju domaći košarkaši nisu imali odgovora. Atmosfera na tribinama bila je prava košarkaška što me jako raduje.

Na pitanje koji bi protivnik Tuzlacima najviše odgovarao u polufinalu play-ofa Muminović je rekao:

"Još uvijek nismo u završnici, Borac opasno prijeti ali nam je najbitnije da će najvjerovatnije utakmica u Tuzli između nas i Banjolučana odlučiti putnika u play-off. Ukoliko zauzmemo tu 4. poziciju ja lično volio bih Široki ili Igokeu, ali realnost je drugačija, jer „studenti“ će po svemu sudeći biti prvi, te ćemo najvjerovatnije igrati sa trenutno najboljom ekipom u našoj državi.

Svoju borbu za prvo mjesto eventualni protivnici Slobode nastavljaju danas kada u Banjoj Luci Borcu  gostuje Široki Eronet, dok Bosna odlazi u Bileću na megdan Hercegovcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti