Muminović: Svi su nas bili otpisali

Sloboda Dita kao četvrta u polufinale

Muminović: Svi su nas bili otpisali

Tuzlanska je Sloboda Dita osigurala učešće u polufinalu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Tuzlaci će u polufinalu igrati sa braniocom titule, Bosna ASA BH Telecom.

Tuzlaci su vrlo loše otvorili sezonu u Ligi 8. U prva tri kola nisu zabilježili ni jednu pobjedu, a u četvrtom kolu u Mejdanu im je gostovala Igokea iz Aleksandrovca, jedan od favorita za naslov prvaka. Sloboda je pobijedila tu utakmicu i do kraja sezone uspjela ugrabiti to četvrto mjesto koje vodi u play-off.

Sa tri smo poraza otvorili sezonu i malo je ko očekivao da ćemo se uspjeti vratiti. Međutim, pobjeda nad Igokeom u Tuzli vratila nam je samopouzdanje i mogu reći da je ta utakmica u neku ruku bila prelomna u našem pohodu na četvrto mjesto. Ulazak u polufinale doigravanja za nas je još veći tim prije što ostali učesnici završnice, Bosna, Igokea i Široki, na klupi imaju 12 manje, više jednakih igrača koje mogu rotirati svih 40 minuta utakmice. Mi taj luksuz nemamo. Ovako prenatrpan kalendar mogao je biti puguban za nas i sve ekipe koje nemaju dovoljan broj kvalitetnih igrača. Jer kad u utorak odigrate jednu utakmicu u visokom ritmu, jako je teško već u subotu ponovo naći taj ritam. Ali, eto, uspjeli smo doći do završnice i ja sam veoma zadovoljan učinkom svih svojih košarkaša“, kazao je za SportSport.ba trener Sloboda Dite Senad Muminović.

Četvrto mjesto u Ligi 8 za Sloboda Ditu je u polufinalu doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine Tuzlacima donijelo sarajevsku Bosna ASA BH Telecom.

Bosna je favorit, ne samo ovog polufinalnog dvoboja, već i cijelog prvenstva. Međutim, bez obzira na to, mi se nećemo predati. Nikome nije lako pobijediti u Mejdanu, a Sloboda je i ranije znala slaviti u Sarajevu. Uglavnom, mogu samo obećati da ćemo dati sve od sebe“, dodao je Muminović.

Prva polufinalna utakmica u seriji između Bosna ASA BH Telecom i Sloboda Dite na programu je u Skenderiji, u nedjelju 17. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti