Muminović: U Skenderiji se igrao ragbi
Senad Muminović

Tuzlaci ogorčeni na suđenje

Muminović: U Skenderiji se igrao ragbi

Košarkaši Sloboda Dite bili su nadomak velikog iznenađenja i pobjede nad Bosna ASA BH Telecom u Skenderiji. Tuzlaci su u jednom trenutku imali i 23 poena prednosti, ali su na kraju Studenti slavili sa dva poena razlike.

Dan nakon susreta, u taboru Sloboda Dite ne mogu prežaliti propuštenu priliku, ali ni način zbog kojeg su izgubili utakmicu, odnosno sudijski kriterij.

Dok se igrala košarka, držali smo lekciju košarkašima Bosne iz tog sporta. Međutim, kada su sudije dopustile da se na parketu počne igrati ragbi, počeli smo gubiti stečenu prednost. Nismo mogli nikako organizovati igru, jer su košarkaši Bosne igrali veoma grubo, a sudijska trojka jednostavno je dopustila takvu igru. Ipak, i pored toga imali smo priliku za pobjedu, da je Velimirović ubacio dva slobodna bacanja ili da je Milošević pogodio trojku. Mogu samo da žalim zbog propuštenih prilika, ali i činjenice da su sudije dopustile pregrubu igru, koja nas je i koštala poraza“, rekao je za SportSport. ba trener tuzlanske ekipe Senad Muminović.

Sloboda će već u srijedu u Mejdanu imati popravni protiv Bosne, u drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. Očekivanja, međutim, nisu velika.

Grubi prekršaji nad Zlatkom Jovanovićem učinili su njegovu povredu ozbiljnijom, pa je njegov nastup pod velikim znakom pitanja u drugom susretu. Ne želim da kažem da se išlo namjerno na to da se onesposobi naš najbolji igrač jer svako zna da mi nismo ista ekipa sa i bez Jovanovića. Pred svojim navijačima ćemo svakako pokušati doći do pobjede i jedino mogu obećati da ćemo dati sve od sebe“, zaključio je Muminović.

S obzirom na ogorčenost i načina na koji su izgubili prvu utakmicu, ali i veliki rivalitet između ove dvije ekipe, za očekivati je u srijedu u Tuzli pravi košarkaški vatromet. Bosna je jedina ekipa u Ligi 8 koju Sloboda ove sezone nije pobijedila, a to će sasvim sigurno biti motiv više za tuzlansku ekipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti